Echipa

Sunt Nika Izabella, fondatoarea Centrului educațional IZGAGA. Am trei băieți, toți trei plini de energie. Al patrulea copil este afacerea mea, pentru că îmi permite să lucrez cu copii fantastici din peste 40 de localități din țară.

Am absolvit Liceul Pedagogic din Odorheiu Secuiesc în anul 1999, după care am urmat în 2003 Facultatea de Sociologie din Cluj Napoca. Am petrecut mulți ani ca sociolog într-o companie multinațională, acolo am reușit printre altele să-mi perfecționez competențele lingvistice. Am început cariera pedagogică atunci când fiii mei au început școala. Ei au întâmpinat dificultăți în procesul de învățare, și am constatat că nu erau singurii. Metoda Feuerstein mi-a fost de ajutor, de aceea am urmat cursul de calificare și în anul 2019 am obținut Certificatul de Mediator Feuerstein.

Am inițiat cursurile de conversație în limba română pentru a-i ajuta pe copiii maghiari să însușească într-un mod distractiv această limbă și pentru a-i încuraja să vorbească în română. Nu respectăm programa școlară, nu folosim manuale și nu există teme pentru acasă. Pentru subiectele noastre săptămânale folosim aplicații didactice online, acestea fiind interactive, interesante și foarte amuzante. Izgaga este spațiul online în care copiilor le place să învețe limba română, să râdă mult, să creeze povești amuzante, să se joace cu jocuri de societate, să vorbească și să povestească în limba română.
izgaga
Numele meu este Péterfy Erika. Încă din copilărie, am manifestat interes pentru limbile străine.

În ciuda originii mele din Miercurea Ciuc, am căutat mereu compania oamenilor care vorbeau limba română și am fost atrasă de tot ce ține de limbi străine. Mai târziu, am început să concurez în acest sport lingvistic, dar pe atunci nu mi-a trecut prin cap că voi fi studentă la Universitatea Transilvania din Brașov. De-a lungul timpului, dorința de a-mi dezvolta în continuare cunoștințele dobândite s-a intensificat atât de mult încât m-am hotărât în sfârșit pe profilul româno-german. După liceul de muzică nu s-a dovedit a fi o decizie ușoară, dar începutul este întotdeauna dificil și așa a fost și în cazul meu. Cu timpul, însă, am devenit capabilă să depășesc obstacolul. În momentul de față sunt încă pe cale să fiu cea mai bună și să pot oferi cât mai mult ca lingvist și ca ființă umană.

În prezent colaborez cu Izgaga, unde mă ocup de cursanți adulți și elevi din clasele 7 și 8. Cel mai mult îmi place libertatea în organizarea cursurilor, deoarece pot coordona cursurile de română și germană după nevoile studenților, într-un mod care se potrivește cel mai bine grupurilor.
izgaga
Sunt Veres Nagy Tímea, locuiesc în Sfântu Gheorghe, sunt managerul de proiect al Asociației Grupului de Acțiune Locală Sepsi.

Provin dintr-o familie de pedagogi, de aceea dragostea și respectul pentru această profesie au făcut parte din viața mea de când m-am născut. Doar acum câțiva ani am ajuns să spun cu voce tare: asta îmi doresc să fac și eu.
În anul 2019 m-am înscris la Universitatea Sapientia, profilul Limba și Literatura Română - Limba și Literatura Engleză, unde în prezent sunt în anul terminal.

La Centrul educațional Izgaga am patru elevi fantastici cu care conversăm în limba română și o studentă minunată cu care conversăm în engleză.
izgaga
Mă numesc Salamon Márta, locuiesc în Sfântu Gheorghe, sunt pedagog de 28 de ani. Munca mea îmi face mare plăcere, să mă ocup de copii a devenit vocația mea. Fiecare zi este o provocare nouă.

Între anii 1988 – 1993 m-am format în Liceul pedagogic din Blaj, apoi am urmat studiile superioare la Universitatea Transilvania din Brașov, unde mi-am aprofundat cunoștințele în același domeniu.

La Izgaga am parte de o altă experiență, în care pot folosi în mod diferit cunoștințele mele pedagogice, ceea ce completează perfect activitatea mea zilnică. În prezent am 6 grupuri de copii cu care conversăm în limba română. Aceste ore sunt pline de zâmbete, bună dispoziție și de noi provocări.
izgaga

Mă numesc Varga Delinke, sunt învățătoare în Cluj- Napoca și de 24 de ani practic o meserie frumoasă, cea de pedagog. Să lucrez cu copiii cu siguranță este o muncă plină de satisfacții.

Am absolvit Colegiul Pedagogic ”Bethlen Gabor” din Aiud în anul 1998, după care am continuat studiile la Universitatea Bioterra din București, unde am reușit să-mi dezvolt competențele lingvistice.

Centrul Educațional Izgaga mi-a oferit șansa să cunosc și să lucrez în spațiul online cu niște copii minunați, cu care conversăm în limba română, povestim, ne jucăm, ne distrăm. Este o experiență minunată.

izgaga

.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Délutáni iskola és Feuerstein módszerrel való fejlesztés
Délutáni iskola és Feuerstein módszerrel való fejlesztés

Kapcsolat

0752 035 636